Íme a világ legboldogabb városai

Tudtad, hogy létezik Boldogságkutató Intézet? Bizony-bizony! Ők pedig összerakták a listát, amin csak olyan városok szerepelnek, ahol az ott élő emberek nagy százaléka boldognak érzi magát. Kattints és tudd meg, hogy mely városok ezek!
A világ legboldogabb városai

Persze a boldogság relatív, de Dániában már ezt is kutatják. A skandináv országokból (beleérte Finnországot, és Svédországot is) ered a hygge, lagom életérzése, ami szorosan összefügg azzal, hogy hogyan érezzük magunkat a lakóhelyünkön, a saját lakásunkban. Dániában a Boldogságkutató Intézet munkatársai összeállítottak egy listát, amin olyan városok szerepelnek, ahol az emberek jól érzik magukat, ahol tudják, hogy segítenek nekik, ahol kedvesek egymással a szomszédok, és ahol egyetértésben és stresszmentesen élnek az ott lakók. Hogy melyik ezek a városok? Íme a lista!

Koppenhága (Dánia)

Az első helyen természetesen a lista ihletadója Dánia fővárosa áll. A dánok tényleg boldogok, de ez nem is csoda, mert a város tele van parkokkal, mindenki bringázik, csúcsminőségűek az életek, és gyerekbarát minden hely. A dánok elégedettek az élettel, és ennek hangot is adnak, így ők állnak a lista első helyén.

Sydney (Ausztrália)

Egy kisebb messzebb utazva Ausztráliában is sok boldog ember él. Sydney is bővelkedik rengeteg szabadtéri hellyel, és természetesen ott az óceán megnyugtató közelsége, és persze a csodás klíma, ami miatt sok napsütés vár az ott élőkre. Sydney a legstresszmentesebb város Ausztráliában, és ez látszik az ott élő embereken is, akik között mindenki segítőkész és előzékeny a turistákkal.

Auckland (Új-Zéland)

Közel Ausztráliához, de mégis másik kontinensen is azt érzik az emberek, hogy határtalanul boldogok. Mondjuk ezen nem csodálkozunk, mert elég csak arra gondolnunk, hogy milyen természeti csodák veszik őket körül.

Amszterdam (Hollandia)

A hollandok jól ismertek a lazaságukról, az országban szabadon lehet marihuánát fogyasztani, engedélyezett a melegházasság, és semmi sem ciki, vagy kellemetlen. A nyitott és barátságos Amszterdamban ezt bárki megnézheti a saját szemével. Az sem elhanyagolható, hogy a hollandok a munka és a magánéletet tökéletes egyensúlyban tudják tartani, ez is az egyik titka a boldogságuknak.

Bergen (Norvégia)

Hiába zordabb az időjárás ebben a skanináv országban, az emberek mégis békében és boldogan élnek egymással. Sok színes ház található Bergenben, ami vidámmá teszi a várost. A norvégoknak fontos a család, a minőségi szórakozás, az együtt töltött idő, és ezt Bergen bármikor megtapasztalható.

Koh Samui (Thaiföld)

A várost sokan a Mosoly országának is nevezik, hiszen itt minden ember vigyorogva fogadja a turistákat, és nem csak azért teszik, mert a turizmus tartja fenn az egyes iparágakat. Az itt élő emberek szeretettel fogadják a külföldieket, és tényleg boldogok azért, mert valaki meglátogatja őket.

Rio de Janerio (Brazília)

Egy város, ahol hatalmas karnevált tartanak nem lehet egy szomorú város. A brazil emberek imádnak együtt lenni a családjukkal, ünnepségeket szervezni, jókat enni közösen. A mentalitásuk még akkor sem változik, ha éppen nem a legnagyobb gazdagságban élnek. A boldogság számukra ugyanis nem pénzben mérhető.

Még több életmód hír a Proaktívdirekt oldalán.

Kapcsolódó cikkek

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels***

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** - Vidéki hangulat, Budán

Létezik Budapesten olyan hotel, ahol a hatalmas kert és a madárcsicsergés a jellemző? The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels*** ilyen.

Six Sense Laamu Resort - Maldiv-szigeteki hotel, tengerparti nyaralás, télből nyárba

Six Sense Laamu Resort - Maldiv-szigeteki hotel

A Six Sense Laamu Resort különálló házaiban a zuhanyozás esővízzel is történhet.

Mlini - Horvátország

Dubrovnik kistestvére, Mlini

Mlini egy régi történelmi kis falu, amelyet Dubrovnik kistestvérének is tartanak.