Használt laptoppal a környezetvédelemért?

A környezetvédelem napjaink egyik legfontosabb kérdése, ami nem csak egy újabb hóbort, hanem sürgető fontosságú a jövőnkre nézve is.
Használt laptoppal a környezetvédelemért

Amikor a számítástechnikai eszközökről van szó, akkor azokkal kapcsolatban éppen így felmerül az ökolábnyomunk csökkentésének igénye, mint bármely más általunk használt eszköz vagy tárgy esetében.

A használt laptopok jelentősége ebben nem csak azért nagy, mert amikor nem újonnan vásárolunk meg egy gépet, hanem használtan, akkor azzal nem kerül be új masina a korforgásba, azaz nem gyarapodik a legyártandó gépek száma. Ezzel szemben a használt gépek viszont újabb esélyt kapnak, azaz kevesebb műanyagra és egyéb korlátozott nyersanyagból készülő alkatrészre lesz szükség. Nem feltétlenül tudatos, de annál aktívabb résztvevői ennek az üzleti laptopok leselejtezését végző nagyvállalatok, illetve az ezeknek második esélyt adó használt laptop kereskedések.

Egy újabb üzleti notebook kialakítása már jóval korszerűbb, anyaghasználata modernebb, a mostani igények szerint alakított, a káros anyagok használata minimalizált, ahogy például a Lenovo gépeknél, amik CO2 Offset Service minősítéssel rendelkeznek.

Az előbbiek fényében, ha úgy érezzük, hogy szeretnénk olyan tudatos döntést hozni a laptop vásárlásunk során, ami a környezetre sincsen káros hatással, akkor az alábbi és az ezen a linken található írásban a vásárlással kapcsolatos információkat gyűjthetünk, illetve segítséget kaphatunk ahhoz is, hogy mit kell elkerülni ennek során.

Kapcsolódó cikkek

Itt az Almdudler Grapefruit, az édesítőszer nélküli Almududler Leicht, és az Acal & Lemongrass energiaital!

Új Almdudler ízek jelentek meg

2019-ben Ausztriában többféle Almdudler termék is piacra került.

A fiúk álma egy csocsóasztal

A fiúk álma egy csocsóasztal

A csocsó nem csak egy játék, de sokféle készséget is fejleszt.