Hogyan tisztítsuk meg a kanapé párnáit

Ha tudni szeretné, hogyan tisztítsa meg a kanapé párnáit, először is meg kell győződnie arról, hogy a huzatok nincsenek rajta.
Hogyan tisztítsuk meg a kanapé párnáit

Ez biztosítja, hogy a huzatokat ne telítse vízzel. Ezután el kell olvasnia a kanapé- és párnahuzatokon található címkét, hogy megtudja, milyen típusú tisztítószert javasolnak. Ellenőrizze a címkéket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő tisztítószert használja. Ha például a kanapé párnahuzata bőrből készült, akkor oldószeres tisztítószert kell használnia.

Ha foltos a párna, próbáljon meg szódabikarbónából és vízből készült pasztát alkalmazni. A paszta fel fogja emelni a foltot, és le fogja szedni azt. Ha ez megtörtént, egyszerűen törölje át az anyagot friss vízzel, és csavarja ki a felesleges vizet. Alternatív megoldásként alkalmazhat egy egyenlő arányban vízből és ecetből álló oldatot is a foltra, hogy eltávolítsa azt anélkül, hogy károsítaná a szövetet. Győződjön meg azonban arról, hogy az oldatot először egy rejtett területen teszteli, hogy elkerülje a kanapé kárpitszövetének károsodását.

Ha gőzölőt használ, a gőz segítségével eltávolíthatja a foltokat a kanapé párnáiról. A gőzölő használata előtt tesztelje a párna szövetét egy kis ruhadarabbal. Miután a kárpitot megtisztította, teljesen meg kell szárítania a párnákat. Ha a foltot vörösbor okozta, akkor gyorsan kell cselekednie, és igyekeznie kell minél hamarabb eltávolítani. Ha nem tudja időben eltávolítani, megpróbálhatja hintőporral bekenni és meleg vízben kimosni.

A fehérítőszeres tisztítóoldattal eltávolíthatja a foltokat a kanapé párnájáról anélkül, hogy károsítaná az anyagot. Miután italt vagy ételt öntött a kanapé párnájára, a legjobb, ha szárazra keféli, majd egy csésze fehérítőből és egy evőkanál enyhe szappanból álló oldatot alkalmaz. Hagyja az oldatot 15 percig a párnán, mielőtt beledolgozza a szövetbe. Ha a folt makacs, nedves ruhával is bedörzsölheti az érintett területet.

Kapcsolódó cikkek

Minden az otthoni szaunákról

Minden az otthoni szaunákról

Ha szeretne szaunát építeni otthonában, több dolgot is figyelembe kell vennie.

Így frissítheted fel a nappalidat - 6 tipp az átalakításhoz

Így frissítheted fel a nappalidat - 6 tipp az átalakításhoz

Az otthonunk egyik központi helyisége a nappali, ahol nem csak kikapcsolódunk, hanem gyakran vendégeinket is fogadjuk. Ha úgy érzed, hogy itt az ideje egy kis változásnak, néhány egyszerű lépéssel új életet lehelhetsz ebbe a fontos térbe.

Kreativitás a nappaliban. Hogyan díszítsük a falat?

Kreativitás a nappaliban. Hogyan díszítsük a falat?

A nappali hangulatát meghatározza, hogyan rendezzük azt be. Az üresen tátongó fal nem mutat jól. Bemutatjuk, hogyan is dekorálhatjuk a csupasz falakat a nappaliban!