Dubai legszebb strandjai

Dubai-ban olcsó a taxizás, így bármelyik strandra egyszerűen eljuthatsz.
Dubai legszebb strandjai

Sunset Beach

Habár Dubai egyik központi strandjának tartják, mégsem annyira impozáns, mint a Jumeirah Beach , azonban nagyon alkalmas arra, hogy reggel, amikor még alig lézengenek a parton, egy jót sétáljunk, vagy éppen fussunk a még nem annyira meleg homokban. A Sunset Beach közelében gyakran lehet látni halászokat és szörfösöket.

A Sunset Beachen nyugágy is a rendelkezésre áll, hogy az ott nyaralók kényelmesen elnyúlva napozhassanak, vagy olvasgassanak azon. A tengerparton zuhanyzók és mellékhelyiségek is a vendégek rendelkezésére állnak.

A Sunset Beach éjfélig nyitva van, így ez egy ideális hely a romantikázására, hiszen bárki gyönyörködhet a szépséges naplementében.

Al - Mamzar Beach Park

Az Al - Mamzar Beach Park több, mesterségesen kialakított strandszakasszal is büszkélkedhet, hullámtörőkkel körülvéve. Itt is megtalálhatnak mindenféle szórakozási lehetőséget akár a felnőttek, akár a gyerekek, vagyis a családosan nyaralók. A parton éttermek, édesvízi medencék, de még játszóterek is vannak, ahol a kicsik érezhetik jól magukat.

A pálmafákkal szegélyezett homokos föveny egy igazi romantikus helyszín fiatalabb és idősebb pároknak egyaránt. Nem beszélve a kristálytiszta vízről, amelyben élmény lubickolni, fürödni, úszkálni.

Kite Beach

A Kite Beachet a vízisport imádóknak találták ki. Ha te sem bírsz egyhelyben megülni a homokos tengerparton, vagy eleged van a vízben történő lubickolásból és valami mozgalmas élményre vágysz, akkor ezt a strandot vétek lenne kihagynod.

Ezen a tengerparton mindenki megtalálja a számítását, hiszen a passzív pihenés kedvelői napozhatnak a nyugágyakon, míg a szárazföldi sportokat űzők strandröplabdázhatnak. A strandon lehet teniszezni és kajakozásra is van lehetőség. A strandról gyönyörű kilátás nyílik a Burj Al Arab hotelre.

Ha pedig még gyönyörűbb, óceánban fürödnél, Dubai-ból jó átszállási lehetőségek vannak olyan úticélok felé, mint a Maldív-szigetek.

Amikor behunyjuk a szemünket, hogy kicsit máshová „álmodjuk” magunkat, akkor gondolhatunk olyan helyekre a világban, ahol pillanatnyilag lenni szeretnénk. Dubai az egyik legcsodálatosabb hely a világon. Nem csak a monumentális épületeivel, a homokos strandjaival és az ezernyi látványosságával vonzza magához az egyébként többnyire a turistákból élő Emírség az embereket, hanem az éghajlatával is.

A magyar ember számára a legideális időpont egy dubai nyaraláshoz az őszi-téli hónapok, hiszen ilyenkor még Dubaiban is elviselhető a hőmérséklet, vagyis a hőmérő higanyszála nem kúszik fel majd 50 fok fölé, de mégis van annyira jó idő, hogy kiélvezhessünk a finomhomokos, pálmafás strandokat.

A strandokon is nagyon jó az infrastruktúra, homokos fövennyel rendelkeznek és bárki megtalálhatja a számítását. A homokos tengerparton ki lehet pihenni az egész éves fáradalmakat, a vízi sportok szerelmeseinek is számtalan lehetősége akad, hogy kiéljék a víz iránti szenvedélyüket. Az exkluzív szállodákban pedig királynak és királynőnek érezhetjük magunkat. Dubai sok gyönyörűséges strandot tudhat a magáénak.

Jumeirah Beach

Dubaiban rengeteg mesterséges sziget található. A Jumeirah Beach is egy ilyen mesterséges strand. Nevezik még Marina Beachnek is. Nevét Marina szigetéről kapta.

Ez Dubai egyik legnépszerűbb tengerparti strandja. A közelben magasodó szállodák vendégei nem véletlenül választják ezt a helyet pihenésre. Az egyik ilyen közelben álló szálloda a Burj Al Arab, az a bizonyos hétcsillagos hotel.

A strand érdekessége, hogy a közelében hatalmas felhőkarcolók nyúlnak az égbe. Viszont a tengerpart közeli részét zöld, buja növényzet varázsolja természetessé.

A strandot épp úgy élvezhetik a gyerekek, mint a felnőttek. A kisebbek számára lehetőség van arra, hogy a tengerparton játszanak, de vízi park és szabadtéri mozi is gondoskodik a szórakoztatásukról.

Míg a gyerekek kedvükre élvezik a fehér homokos tengerpartot, addig a felnőttek vagy napoznak, vagy az éttermek valamelyikében mulatják az időt, de a sport szerelmesei sem fognak unatkozni, hiszen röplabdapálya is kiépítésre került a strandon.

Dubaji szállások és árak itt!

Kapcsolódó cikkek

Mlini - Horvátország

Dubrovnik kistestvére, Mlini

Mlini egy régi történelmi kis falu, amelyet Dubrovnik kistestvérének is tartanak.

Utazás egyedül: tippek és trükkök

8 hasznos tipp, hogy belevágj az egyedül utazásba

Úgy tartják, hogy az utazás egy társas szórakozás, de nem kell mindenáron útitárssal utaznod.

Dubai legszebb strandjai

Dubai legszebb strandjai

Dubai sok gyönyörűséges strandot tudhat a magáénak.