Six Sense Laamu Resort - Maldiv-szigeteki hotel

A Maldív-szigeteki utazást egyre több turista írja fel a bakancs listájára. Most egy öt csillagos hotelen keresztül mutatjuk be a szigetvilágot jellemző életérzést.
Six Sense Laamu Resort - Maldiv-szigeteki hotel, tengerparti nyaralás, télből nyárba

Az Indiai-óceánban fekvő Maldív-szigetek 800 kilométer hosszú, India partjaihoz közel található és az Egyenlítőt is átszeli. Az előbb leírtak elárulnak sok mindent az éghajlatról és a fekvésről.

Fontos tudni, hogy két monszun befolyásolja az időjárást: májustól októberig a dél-nyugati irányból érkező uralkodik, ez extra széllel és meleg esővel jár. A novembertől áprilisig tartó időszak csendesebb. Ezeknek is köszönhető, hogy a Six Sense Laamu Resort különálló házaiban a zuhanyozás esővízzel is történhet.

A Maldív-szigetek lakosai iszlám vallásúak, ezért szerencsés dolog betartani a helyiek által elfogadott, az iszlámon alapuló, felénk szokatlannak vagy túl szigorúnak tűnő szabályokat. A turisták szállásán és a közvetlen környezetben szerencsére ez a szabály enyhül, ezért felmentést kapnak a hotelben lakó vendégek az alkohol és a disznóhús fogyasztásának a tilalma alól. A hotel területén - tehát a saját strandon is - a felénk megszokott módon lehet fürdőzni és öltözködni.

India közelsége miatt a keleti kultúra megkerülhetetlen, ezért igénybe vehető számos ájurvédikus masszás, és a tárgyhoz kapcsolódó egészség megőrző technikák. Ezeknek előnye a működőképességük, ugyanis sok ezer éves megfigyelési tapasztalatokon alapulnak. A keleti dolgokból nem csak ez érhető el, hanem a jóga is. Az Olhuveli szigeten lévő Six Sense Laamu Resort a helyi adottságok miatt köszönhetően motorcsónakkal közelíthető meg, ezt 35 perces repülő út előzi meg, amely a szigetcsoport Malé nemzetközi repülőteréről indul.

A Maldív-szigetekre jellemző fotó: a szálláshely cölöpön álló fa kunyhó, amelyeket víz fölött futó fa folyósok kötnek össze. Alatta a türkiz-kék tenger, fölötte pedig a szikrázó napsütés. Ez a tipikus életkép szerencsére nem illúzió, hanem a mindennapok valósága.

Az Európából ide utazó megtalál mindent a hotelen belül, amit megszokott az öreg kontinensen. A Leaf étteremben elérhető a felénk bevált konyha, akinek a mediterrán ízek és a helyi alapanyagok nem tetszenek, az ehet pizzát a Sip Sip pizzázóban… Bortúra helyszíne is lehet a Six Sense Laamu *****, ez nem vicc, mert széles prémium bor kínálattal rendelkezik és a hozzájuk illő sajtokból is komoly a készlet.

Amivel nem fog találkozni az utazó a Six Sense Laamu Resort környékén az a forgalmi dugó, ugyanis a sokáig angol fennhatóság alatt lévő Maldív-szigeteken két helyen közlekednek autóval... Az Olhuveli szigeten nincs autós közlekedés, ami hozzájárul az ott lévő fantasztikus nyugalomhoz.

A bungalók felszereltségét meg kell említeni, ugyanis Bose hifi gondoskodik a szórakoztatásról, a világgal a kapcsolattartást az ingyenes wifi biztosítja. A szobában megtalálható a vízforraló, a papucs, a lapos tévé, a szabad téren a privát kanapé és a napozóágy, amely kellemesebbé teszi a nyaralást.

További Maldív-szigeteki szállásokat itt talál!

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

tiszavirágzás

Tiszavirágzás - Ha valami igazán különlegeset szeretnél látni

A kérészek kerülnek fókuszba a Tisza virágzása idején.

Utazás egyedül: tippek és trükkök

8 hasznos tipp, hogy belevágj az egyedül utazásba

Úgy tartják, hogy az utazás egy társas szórakozás, de nem kell mindenáron útitárssal utaznod.

Dubai legszebb strandjai

Dubai legszebb strandjai

Dubai sok gyönyörűséges strandot tudhat a magáénak.