A fiúk álma egy csocsóasztal

A csocsóasztal nem csak remek kiegészítője lehet az otthonunknak, de nagyszerű szórakozási lehetőség az egész családnak, főleg az őszi és téli hideg napokon, amikor arra kényszerülünk, hogy a házban töltsük el a szabadidőnket. A fiúk nagy álma a csocsóasztal. Ez nem csak egyszerűen egy játék, de sokféle készséget és képességet is fejleszt. Mutatunk is ezek közül most néhányat!
A fiúk álma egy csocsóasztal

Mivel manapság már ismerjük az ülő életmód veszélyeit, így azt is tudjuk, hogy a gyermekeink egészségét is veszélyezteti, ha sokat ülnek. Márpedig a sulikezdéssel nagyon is sokat vannak gyermekeink ebben a pozícióban. Ha még otthon is sokat töltenek üléssel, akkor szinte garantált nem csak az elhízás, hanem a testi és lelki betegségek kialakulásának a kockázata. Mindenképpen olyan játékot kell tehát a gyermekünknek választani, ami nem csak nagyszerű kikapcsolódást nyújt számára, de az egészségére is pozitív hatással van. A csocsóasztal lehet az egyik ilyen játék, hiszen ez alaposan megmozgatja a gyermekünket, ami rendkívül jól hat nem csak a testi, hanem a mentális egészségére is.

A csocsót nem egyedül játsszák. A gyermekünk a családdal vagy a barátaival is játszhatja ezt a játékot. Ez azért is lényeges, mert így fejlődnek a szociális készségei. Játék közben kommunikálnak a gyerekek, így a kommunikációs készségeire is jó hatással van. Mivel ez a játék megfelelő logikát és gondolkodást is igényel, így a gyermeknek ezek a képességei is fejlődnek, azaz a csocsó rendkívül kedvező hatást gyakorol az agy működésére is.

A gyerekek számára éppúgy megterhelő az iskola, mint a szüleik számára a munkahely, a munka. Ha a gyermek, otthon sem tud kikapcsolódni, feltöltődni, az kihat a testi fejlődésére és a mentális állapotára. A relaxációt segíthetjük az olyan kikapcsolódási formákkal, mint a játékok. A csocsót is besorolhatjuk ebbe a kategóriába. Nagyszerűen ellazít és feltölt és ezeket a hatásokat fokozhatjuk, ha nem csak a barátaival engedjük a gyermeket játszani, hanem a gyermek szülei és a testvérei is bekapcsolódnak a játékba. Minden olyan játék, amelybe a család minden tagja bevonódhat, csak megerősíti a családtagok közötti kapcsolatokat és ez a család dinamikájára is jó hatással van.

Nem mellesleg ezt a játékot bárhol lehet játszani. Ha jó idő van, kivihetjük a kertbe, ha az idő kevésbé kellemes, de még nincs hideg, játszhatunk a teraszon és a hideg idő beálltával, a lakásban is játszhatjuk. A www.hawaj.hu oldalon nem csak csocsóasztalt, hanem sokféle játékot választhatunk, amelyek nem csak jó időtöltést biztosítanak, de fejlesztik a gyermeki készségeket és képességeket is.

Kapcsolódó cikkek

Megszűnt a Google Stadia

Google Stadia

A Google újabb nagy dobása a Stadia streaming szolgáltató. Lett volna, de megszűnt.

Benoît Jacquot legújabb szerelmi drámája, Casanova - Az utolsó szerelem

Filmajánló: Casanova – Az utolsó szerelem

Vincent Lindon főszereplésével készült a Casanova című film.

Felejthetetlen ajándékok, ha kell egy kis vadság

Felejthetetlen ajándékok, ha kell egy kis vadság

Szenvedélyes embereknek vadászunk meglepetésre? Ne tovább!