A meditációs tanfolyamhoz való csatlakozás előnyei

A meditációs órákhoz való csatlakozásnak számos előnye van.
A meditációs tanfolyamhoz való csatlakozás előnyei

Akár egyedül meditálsz, akár egy csoporttal, a meditáció segít a béke és a nyugalom ugyanazon forrását megcsapolni. Sőt, a rögzített EEG eredmények azt mutatják, hogy az agyhullámaid szinkronizálódnak meditáció közben. Ráadásul a csoportban végzett meditáció segít kialakítani egy szokást, és bátorítást nyújt a következetes gyakorláshoz. Az alábbiakban bemutatunk néhány további előnyét annak, ha csatlakozol egy meditációs órához.

A mindfulness meditáció napi gyakorlása bizonyítottan csökkenti az alkohol- és drogfogyasztást. Kimutatták, hogy az antiszociális viselkedés, az alkohol- és drogfogyasztás akár háromszorosára is csökkenthető vele. A diákok számára messzemenő előnyökkel jár: jobb az immunrendszerük, kevesebb a stressz, kevesebb a felfüggesztés és a betegszabadság. Kevesebb szorongásos és depressziós tünetről, sőt, jobb hangulatról számolnak be. Más diákokkal összehasonlítva pedig a résztvevők alacsonyabb stressz- és szorongásszintről számolnak be.

A meditáció javítja a koncentrációt és a figyelmet. A magas szintű szorongás fizikai betegségekhez vezethet. A meditáció javítja mind a mentális, mind a fizikai egészséget. Segít jelen maradni a pillanatban. Ez segít javítani a kapcsolataidat és a figyelmedet. Növeli az önismeretedet is, ami segíthet javítani a másokkal való kapcsolataidat. Egyes tanulmányok azonban azt mutatják, hogy a meditáció előnyei nem meggyőzőek. De bárhogy is legyen, a meditáció előnyeit nem lehet letagadni.

A meditáció segít kifejleszteni az együttérzést. Az együttérzés gyakorlásával több empátiát és összpontosítást fogsz érezni. A meditáció előnyei sokrétűek és változatosak. Akkor gyakorolhatod, amikor csak akarod, és alkalmazkodhatsz egyedi személyiségedhez. Ha nem vagy kezdő, megkérheted a tanárodat, hogy hozzon neked egy mindfulness-edzést. Fontos, hogy a számodra megfelelő meditációs tanfolyamot válaszd ki. Ellenkező esetben lehet, hogy már túl késő lesz elérni a meditáció előnyeit.

Csökkenti a szorongást. A stressz összefüggésbe hozható a depresszióval és a szorongással. A meditációval irányíthatod a gondolataidat és jelen maradhatsz. Végső soron jobban fogja érezni magát, és produktívabb lesz. Ha aggódik az egészsége miatt, a meditáció csökkentheti a stressz- és szorongásszintjét. Emellett csökkenti a vérnyomást is. Így több energiád lesz, és jobban fogsz aludni. Ha eddig azért kerülte a meditációt, mert aggódott egy adott esemény miatt, a meditáció nagyszerű módja annak, hogy csökkentse a stresszt.

A kutatások szerint a rendszeres meditációs gyakorlat csökkentheti a vérnyomást, valamint a szorongást és a depressziót. Egy nemrégiben végzett vizsgálat szerint a naponta meditáló diákok vérnyomáscsökkenése jelentős volt. Egy másik vizsgálatban a naponta meditáló diákok jobban teljesítettek az affektivitás, az önértékelés, az érzelmi kompetencia és a memória tesztjeiben. A jóga intézet holisztikus módszereket hirdet az életünk javítására. Még egy magazin is foglalkozik a témával! Minden a testről, az elméről és a lélekről szól.

A meditáció érzelmi előnyei jelentősek. Az emberek többek között azért meditálnak, hogy csökkentsék a stresszt és javítsák az önbecsülésüket. Tanulmányok kimutatták, hogy a mindfulness meditációs programok javíthatják a stressz-szintet felnőttek, gyermekek és serdülők körében, és potenciálisan alkalmasak bizonyos mentális egészségügyi problémák kezelésére. Még a fájdalomtűrés javulásával és a pozitívabb szemléletmóddal is összefüggésbe hozták. Ezen okok miatt elengedhetetlen, hogy megfontoljuk a meditációs tanfolyamhoz való csatlakozás előnyeit.

Kapcsolódó cikkek

Portréfestés kezdőknek

Portréfestés kezdőknek

Ha kezdő művész, talán azon gondolkodik, hogyan kezdjen el portrét festeni.

Bizonyított tippek a jobb éjszakai alváshoz

Bizonyított tippek a jobb éjszakai alváshoz

Akár gondot okoz az éjszakai elalvás, akár állandóan korán ébred, ezek a bevált tippek a jobb éjszakai alváshoz segíthetnek abban, hogy eleget pihenjen, és másnap frissen ébredjen.