Portréfestés kezdőknek

Ha kezdő művész, talán azon gondolkodik, hogyan kezdjen el portrét festeni.
Portréfestés kezdőknek

Íme néhány tanács, amit érdemes megjegyezni, amikor nekilát az ilyen típusú festészetnek. Először is, ne feledje, hogy soha ne próbáljon meg portrét festeni referenciaképek nélkül. A jó referenciaképnek világosnak, erősnek és a fény és árnyék megfelelő egyensúlyával kell rendelkeznie.

Mielőtt elkezdene portrét festeni, meg kell tanulnia a színkeverés alapjait. Ez a téma meglehetősen bonyolult lehet, és egy kezdő számára ijesztőnek tűnhet. Ez azonban egy nagyon fontos fogalom, amelyet el kell sajátítani. Ha már alapvetően érti a színkör működését, akkor kis mennyiségű festék hozzáadásával és keverésével kezdheti el a festést, amíg el nem éri a kívánt eredményt. Jó tipp a természetes eredmény eléréséhez, ha kicsiben kezd, és fokozatosan növeli a felhasznált festék mennyiségét.

Ezután érdemes megfontolnia az ecset méretét. Kezdő portrék esetében a világos színek festéséhez és az árnyékok hozzáadásához kis ecsetet érdemes használni. Ha a portré egy csecsemőről készült, a kisebb ecsetméret az ideális. Ez megakadályozza, hogy túlhajszolja a festményt. Ruhák festésekor is próbálja meg az ecsetkezelés könnyedségét megtartani.

Miután eldöntötte a méretet és a formát, ki kell választania a portréhoz szükséges festéket és vásznat. Ha kezdő, használhat nehéz papírt. Ez lehetővé teszi, hogy több réteg festéket fessen anélkül, hogy az megvetemedne vagy meghajlana. Később kísérletezhet különböző felületekkel és környezettel, de ez kezdőknek nem ajánlott. Csak zavart és rendetlen festést eredményezne.

Az értékskála a művészetben a festék világosságára utal, és a fehértől a feketéig terjed. A téma tónusértékeinek megértéséhez segít, ha a téma képét feketéről fehérre változtatja. A leggyakoribb hiba, amit a kezdők festés közben elkövetnek, hogy túl világosnak kezdik a festményt. A hunyorgás segít a művészeknek abban, hogy a nagyobb formákat és tónusokat tisztábban lássák. Ha a portrédnak nagyobb kontrasztra van szüksége, válasszon sötét vagy világosszürke hátteret.

Kapcsolódó cikkek

Skót whiskyből elképesztő mennyiséget adtak el

Rekordot döntött a skót whisky exportja

A skót whisky világhírű - mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a világ minden táján keresett termék.

Nyári táborok, gyerektáborok

Modern, innovatív táborok

A drónok és robotok világa - tábor gyerekeknek.

Megszűnt a Google Stadia

Google Stadia

A Google újabb nagy dobása a Stadia streaming szolgáltató. Lett volna, de megszűnt.