Mit kell figyelembe venni a bor online vásárlásakor

Mielőtt online bort vásárolna, ismernie kell a szállításra és kezelésre vonatkozó jogszabályokat.
Mit kell figyelembe venni a bor online vásárlásakor

A törvények államonként eltérőek, és egyes államokban nem engedélyezett a bor vagy alkohol szállítása egy másik államba. Az ország különböző régióiról is tudnia kell, mivel egyesek csak az adott államon belülről engedik meg az alkohol szállítását. A Wine Institute (Borászati Intézet) az államok alkoholtörvényeinek listáját nyújtja. Mielőtt online bort vásárolna, győződjön meg róla, hogy jó minőségű bort vásárol, és találjon olyan online kiskereskedőt, aki törődik a vásárlóival.

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, a szállítási költség. Sok online borkereskedő ingyenes vagy alacsony szállítási díjat kínál, ezért vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjon a szállítási díjakról. Végezetül, a végső vásárlás előtt mindenképpen nézzen utána a kívánt bortípusnak, a származási régiónak és az árnak. Az online borvásárlás lehet macerás, de jó élményt is jelenthet, és számos előnye van. Íme néhány ezek közül:

Először is el kell döntenie, hogy milyen bort szeretne vásárolni. Nem minden bor egyforma. A legjobb minőség megtalálása érdekében kutatást kell végeznie a bor után. Ha már tudja, milyen bort szeretne, keressen egy olyan kiskereskedőt, amely erre szakosodott. Ha toszkánai bort keres, akkor olyan kiskereskedőt kell keresnie, amelyik ebből a régióból származó borokat árul.

Egy másik tényező, amelyet figyelembe kell venni az online borvásárláskor, a szállítási költségek. Egyes online kiskereskedők tagsági díjat számítanak fel, hogy megtartsák vásárlói hűségüket, de Önnek nem kell fizetnie érte. Az online kiskereskedők gyakran kínálnak ingyenes szállítást egy bizonyos méretű rendelés esetén. Egy másik tipp a pénzmegtakarításhoz, ha fontolóra veszi, hogy a kívánt szállítási időpont előtt online rendeljen bort. Hacsak nem borszakértő, soha ne fizessen az éjszakai vagy gyorsított szállításért.

Mindig jó hírű kiskereskedővel kell kezdenie. Egyes online kiskereskedők borokra specializálódtak, így biztos lehet benne, hogy megtalálja a keresett bortípust. Az Amazon boros weboldala például átfogó keresőmenüvel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a keresést régió, fajta, szakmai értékelés, ár és vélemények alapján szűkítse. Azt is érdemes megfontolnia, hogy tagja-e az Amazon Prime-nak.

Bár az online boreladások száma még mindig alacsony, a szállítási költségek olyan tényezőt jelentenek, amely a folyamatot megalapozhatja vagy megtörheti. A borok szállítása drága lehet, ezért sok kereskedő hajlandó a költségeket a fogyasztókra hárítani. Egyes borkereskedők a közeli vásárlók számára átalánydíjas vagy alacsony költségű szállítási díjakat kínálnak. Fontos azonban az is, hogy ellenőrizze a borszállításra vonatkozó állami törvényeket. Előfordulhat, hogy nem lehet bort szállítani olyan államba, ahol azt a törvény tiltja.

Mielőtt online vásárolna bort, végezzen némi kutatást az Önt érdeklő márkákról és régiókról. Számos online boros oldal kínál rejtélyes dobozokat és kurátori csomagokat, amelyek lehetővé teszik, hogy számos bort kipróbáljon anélkül, hogy egy egész palackot kellene vásárolnia. Ne feledje, hogy jól érezze magát, miközben online bort vásárol! Hamarosan megtalálja egy-két kedvencét! Ne feledje, hogy a borvásárlás egy szórakoztató élmény, ezért ne féljen új dolgokat kipróbálni.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell figyelembe venni a bor online vásárlásakor

Mit kell figyelembe venni a bor online vásárlásakor

Mielőtt online bort vásárolna, ismernie kell a szállításra és kezelésre vonatkozó jogszabályokat.

Itthon és sok más országban is divat alkoholt ajándékozni

Itthon és sok más országban is divat alkoholt ajándékozni

Ha külföldön járunk és vendégségbe vagyunk hivatalosak, a legtöbb országban szintén örülnek az alkoholos italnak.

Alapvető eszközök, amelyekre minden állattartónak szüksége van

Alapvető eszközök, amelyekre minden állattartónak szüksége van

A kutyapóráz a kutyasétáltatás elengedhetetlen eszköze, de nem minden póráz egyforma.