Itthon és sok más országban is divat alkoholt ajándékozni

A magyar emberek szeretnek alkoholt ajándékba adni, de mi a helyzet más országokkal? Mutatjuk a válaszokat!
Itthon és sok más országban is divat alkoholt ajándékozni

Melyik országban, milyen ajándéknak örülnek a leginkább?

Ha Törökországba sodor bennünket az élet és meghívnak bennünket vacsorára, akkor illik valamilyen ajándékot vinni, de ne várjuk, hogy a házigazda előttünk nyitja majd ki, így ha minket lepnek meg valamivel, mi se tegyük, mert illetlenségnek számít. Ebben az országban elsősorban a csokoládénak, az édességnek vagy a dekorációknak örülnek, de a virág is jó választás, legfőképpen a tulipán teszi őket boldoggá.

Az édességnek és a virágnak Svájcban is örülnek. Ha egy svájci családot ajándékozunk meg, akkor vigyünk külön ajándékot a ház asszonyának és a gyerekeket is lepjük meg valami aprósággal. Mindenképpen kisebb ajándékokban gondolkodjunk, mert a nagy ajándékot sértőnek gondolják.

A spanyolok boldogok, ha látják a vendégeik örömét, amit az ajándékuk okoz. Mi pedig lepjük meg spanyol barátainkat csokoládéval, virággal, desszerttel, vagy egy kiváló minőségű borral.

Norvég ismerősnek, barátnak ne adjunk kék virágot, mert ez a szín a szerelem szimbólumba, ellenben bátran ajándékozhatunk cserepes növényt vagy virágcsokrot, de a csokoládénak, a süteménynek, a bornak vagy más ország italának is örülnek. A barackpálinka is jó döntés, hiszen imádnak új ízeket és italokat kóstolgatni, kipróbálni.

Nem csak a norvégok, a lengyelek is hálásak, ha alkoholt kapnak ajándékba, de csakis márkás, különleges ital jöhet szóba. Legfőképpen az országban nem kapható italokért vannak oda. Ha pedig mi kapunk valamilyen lengyel italt, azonnal bontsuk ki azt a csomagolásból.

Az olaszok köztudottan szeretik a bort, így nem lőhetünk mellé, ha mi is egy kiváló minőségű bort viszünk ajándékba, de persze a sütemény, a csokoládé, a desszert és a virág is kiváló választás. Nem csak a csokoládé és az édesség minősége fontos számukra, hanem az alkoholos italoké is, így ha alkohollal lepnénk meg olasz barátainkat, csakis minőségi itallal kedveskedjünk nekik.

A japánok sem szeretik az olcsó ajándékokat. Italt is adhatunk ajándékba, de az valóban magas minőséget képviseljen, de ha más ajándékra gondoltunk, azokon se spóroljunk, mert könnyen megsértődhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Alapvető eszközök, amelyekre minden állattartónak szüksége van

Alapvető eszközök, amelyekre minden állattartónak szüksége van

A kutyapóráz a kutyasétáltatás elengedhetetlen eszköze, de nem minden póráz egyforma.

Mit kell figyelembe venni a bor online vásárlásakor

Mit kell figyelembe venni a bor online vásárlásakor

Mielőtt online bort vásárolna, ismernie kell a szállításra és kezelésre vonatkozó jogszabályokat.

Itthon és sok más országban is divat alkoholt ajándékozni

Itthon és sok más országban is divat alkoholt ajándékozni

Ha külföldön járunk és vendégségbe vagyunk hivatalosak, a legtöbb országban szintén örülnek az alkoholos italnak.