Felejthetetlen ajándékok, ha kell egy kis vadság

Néha könnyebb a dolgunk, mint gondolnánk.
Felejthetetlen ajándékok, ha kell egy kis vadság

Az ajándékvásárlás alapvetően örömteli elfoglaltság, aminek segítségével kifejezhetjük érzéseinket a megajándékozott felé. Akadnak viszont az évben olyan időszakok, amikor nem feltétlenül ezt a funkciót tölti be a dolog.

Rohanva, kapkodva, odafigyelés nélkül nehéz megtalálni a megfelelő ajándékot. Ha azonban megállunk egy percre, és átgondoljuk, hogy mi fontos a másiknak, máris sokkal könnyebb dolgunk lesz. Szánjunk erre egy kis időt, és ne hagyjuk, hogy elsodorjon a tömeg! Az egyik legszerencsésebb eset, amikor az illetőnek van valami olyan hobbija, szabadidős időtöltése, amiért szenvedélyesen rajong – már persze egészséges határokon belül. Az alábbiakban abban próbálunk segíteni, hogy miként lehet megtalálni a tökéletes meglepetést bizonyos hobbik esetén, hogy tovább táplálhassuk a tüzet.

Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor...”

Nagyon népszerű elfoglaltságnak számít a szabadidőt írással tölteni, versek, novellák, blogbejegyzések – ez már ízlés kérdése. Ha valaki nem a laptop billentyűzetét gyepálja unos-untalan, akkor kiváló választás lehet egy írógép, ami a lakás díszeként is funkcionál. Egy elegáns toll, egy minőségi notesz szintén. Az idolok könyvei, na meg persze egyéb könyvek és könyvek, mindig jó ajándéknak számítanak. De ha igazi rajongó típussal van dolgunk, akár a híresebb szerzők akciófiguráit is beszerezhetjük – és most nem viccelünk.

Téves beidegződés, hogy a vadászat csak a férfiak kedvtelése lehet, rengeteg nő tölti szívesen ezzel a szabadidejét, és ma már közel sem csak nemesi kiváltság ezt az ősi ösztönt kiélni. A nagyvadak elejtésébe ölt szenvedélyt mi mással táplálhatnánk jobban, mint az ehhez szükséges felszereléssel?! A ruházat, csizmák, és egyszerűbb kiegészítők mellett, persze mi is lőhetünk igazi nagyvadat a szerettünk számára, az online vadászbolt látogatásával nem fogunk bakot lőni. Ez lesz aztán az igazi trófea!

A zenerajongók igazi hálás brigád, persze nem árt némi szakavatottság, ha nem szeretnék a kedvenc lemezének huszonötödik példányával beállítani az ajándékozotthoz. Akadnak persze fanatikusok is, akik ennek is tudnak örülni, de inkább puhatolózzunk, és válasszunk valami hivatalos merchandise terméket, pólók, fotók, könyvek és poszterek sorát szerezhetjük be egyszerűen.

Nagyon hálás feladat kreatív hobbival rendelkező embereknek vásárolni, rajzol, fest az illető? Mi sem egyszerűbb?! Amikor viszont nem akarjuk a harmincadik ceruza- vagy ecsetkészletet megvásárolni a számára, akkor bátran nézzünk körül a könyvek terén is, hiszen rengeteg inspirációt jelenthetnek, ahogy például az önképző füzetek is remek elfoglaltságok kínálnak majd.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash


Kapcsolódó cikkek

Portréfestés kezdőknek

Portréfestés kezdőknek

Ha kezdő művész, talán azon gondolkodik, hogyan kezdjen el portrét festeni.

Nyári táborok, gyerektáborok

Modern, innovatív táborok

A drónok és robotok világa - tábor gyerekeknek.

Bizonyított tippek a jobb éjszakai alváshoz

Bizonyított tippek a jobb éjszakai alváshoz

Akár gondot okoz az éjszakai elalvás, akár állandóan korán ébred, ezek a bevált tippek a jobb éjszakai alváshoz segíthetnek abban, hogy eleget pihenjen, és másnap frissen ébredjen.