Boltvezető tanfolyam - erre a szakmára mindig szükség lesz

Sokszor nem elég az elhatározás, bátorság is szükséges ahhoz, hogy változtassunk az életünkön.
Boltvezető tanfolyam - erre a szakmára mindig szükség lesz

Hogyan lépjünk feljebb a ranglétrán? Azaz, miért jelentkezzünk boltvezetői tanfolyamra?

Sokszor nem elég az elhatározás, bátorság is szükséges ahhoz, hogy változtassunk az életünkön. Meg persze kitartás is kell ahhoz, hogy a karrierünkben egy magasabb szintre lépjünk, hiszen a magasabb pozíció betöltéséhez, tanulás és képzés is szükséges. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy legyen elegendő időnk. Márpedig manapság az embereknek időből van a legkevesebb. Mégis megéri a rá áldozott idő, hiszen így egy magasabb szintre juthatunk, ami nem pusztán elismerést hoz számunkra, de magasabb jövedelmet, jobb megélhetést is biztosít. Hogyan lehet feljebb jutni azon a bizonyos ranglétrán?

Vegyük számba a készségeinket, képességeinket, lehetőségeinket

Ahhoz, hogy feljebb jussunk azon a bizonyos ranglétrán, nagyfokú önismeretre is szükségünk van. Ismernünk kell önmagunkat, a képességeinket, a készségeinket és tudnunk kell, hogy megvannak azok a bizonyos adottságok bennünk, hiszen önmagában az ambíció, nem elegendő ahhoz, hogy magasabb pozíciót töltsünk be a munkahelyünkön, habár vitathatatlan, hogy ez is kell hozzá. Meg kell tudnunk, hogy milyen újabb képességre, készségre, ismeretanyagra van ahhoz szükségünk, hogy egy, vagy több fokot is feljebb lépjünk a ranglétrán. Majd azt kell mérlegelnünk, hogy minden olyan eszköznek és módszernek a birtokában vagyunk - e, ami a változtatáshoz szükséges.

Érdeklődjünk, kérdezősködjünk

Amennyiben nem vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan mit is kell tennünk egy jobb pozíció eléréséhez, úgy mindenképpen meg kell kérdeznünk egy olyan személyt, aki magasabb pozícióban van, mint mi, akinek van már tapasztalata ilyen téren, és hasznos tanácsokkal is el tud látni bennünket. Ezek a tanácsok, akár új perspektívákat is adhatnak, amelyeknek jó hasznát vehetjük, hogy a konkrét elhatározásaink megszülessenek.

Építsünk kapcsolatokat

Nyilván, ahhoz, hogy feljebb jussunk a ranglétrán, megfelelő kapcsolatok kiépítésére is szükség van. Ez mindig is így volt, és így is lesz. Amennyiben egy felsőbb vezető is lát potenciált abban, hogy több tudásra szeretnénk szert tenni, képzésen akarunk részt venni, és az időnket beáldozva, tanulni is hajlandók vagyunk azért, hogy magasabb pozícióba jussunk, úgy az ő véleménye is sokat számít majd, amikor a munkaadónkkal közöljük a terveinket.

Tanuljunk, jelentkezzünk képzésre

Tanulás, további szakmai ismeretek elsajátítása nélkül, nem is olyan egyszerű a továbblépés, majdnem hogy lehetetlen. Ahhoz, hogy a készségeink, képességeink fejlődjenek, hogy egy, a korábbinál magasabb pozíciót be tudjuk tölteni, mindenképpen tovább kell képeznünk magunkat. Ha eddig valaki bolti eladóként dolgozott, de boltvezetői babérokra tör, akkor nyilvánvaló, hogy egy boltvezető tanfolyam lehet a megoldás. A munkáltató is díjazza az elgondolást, amennyiben azt látja, hogy a készségek fejlesztése, a plusz tudás megszerzése, a bolt, az üzlet számára is haszonnal jár.

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított tippek a jobb éjszakai alváshoz

Bizonyított tippek a jobb éjszakai alváshoz

Akár gondot okoz az éjszakai elalvás, akár állandóan korán ébred, ezek a bevált tippek a jobb éjszakai alváshoz segíthetnek abban, hogy eleget pihenjen, és másnap frissen ébredjen.

Portréfestés kezdőknek

Portréfestés kezdőknek

Ha kezdő művész, talán azon gondolkodik, hogyan kezdjen el portrét festeni.